9.4.2013

Vastauksia!


 1. Tässä nyt vastauksia kysymyksiinne ja vähän vanhoja kuvia mitä tuli selattua!

  -Miksi lähdit vaihtoon? Tiesin jo kolme vuotta sitten kun mun veli lähti vaihtoon Kanadaan, että haluan itsekkin lähteä ja kokea upean vuoden ulkomailla. Halusin itsenäistyä, matkustella ja nähdä maailmaa!
  -Ootko tyytyväinen siihen paikkaan missä oot? Oon tyytyväinen. Välillä tuntuu, että ois kiva olla kaupungissa, missä ois enemmän tekemistä, mutta pääasiassa oon tosi tyytyväinen. Ihmiset täällä on ihania, eikä tänne koskaan muuten tulisi matkustettua! Täällä oppii ihan erilaisia asioita ja kulttuuri on tosi mielenkiintosta.
  -Ootko saanu kamuja? Oon! Oon saanu tosi hyviä kavereita, mikä on tosi upee juttu. Ilman niitä tää mun vuosi ei ois ollenkaan niin hyvä! Tutustuin niihin jo ekana koulupäivänäni kun ne lupas näyttää mulle paikkoja ja pitää musta huolta <3

  -Oisitko vielä toisen vuoden jos saisit? Tää on tosi hankala kysymys, mut en usko että oisin. Ainakaan heti perään. Perhe ja vanhat kaverit oottaa kumminkin Suomessa!
  -Miks menit Rotarin kautta? Veli meni Rotarien kautta enkä oikeestaan ees aatellu muita vaihtoehtoja :D
  -Onks koti-ikävä? Tervettä koti-ikävää aina löytyy:) Koskaan ei oo liian kova koti-ikävä ollut kumminkaan. Täällä oppii ihan eritavalla arvostamaan kotia, perhettä ja kavereita.
  -Seurusteletko siellä? En seurustele
  -Millanen olet luonteeltasi? Ailahteleva, tunteellinen, kilpailuhenkinen ja empaattinenkin. Emmätiiä vaikee kysymys :D 
  -Missä koulussa olet? Nhulunbuy High School.
  -Kuka on sun paras kaveri? Mulla ei oo vaan yhtä parasta kaveria, mutta parhaiksi sanoisin, Ida,Ella,Sofia,Mari,Laura,Nella ja Rosanna 
  -Mitä aijot tehä lukion jälkeen? Tarkoituksena tällä hetkellä olisi lähteä lukemaan journalistiikkaa.
  -Ootko rohkea? joo :D
  -Puhutko täydellistä enkkua? En puhu :D
  -Kuinka pitkä oot? 172cm
  -Tykkäätkö Turusta? Tykkään!
  -Missä päin Turkua asut? Hannunniitun ja Nummenmäen rajalla.
  -Millasist ihmisist pidät? Ihmisistä joilla on mielipiteitä, taistelee asioiden eteen ja tietää mitä tekee:)
  -Kuinka usein puhut perheellesi Suomeen? Puhun aika usein nopealla chattailyllä, mutta skypellä ehkä kerran kuukaudessa.

  -Millaiset lähtövalmistelut sinulla oli Suomessa? Lähtövalmisteluita oli paljon. Haastattelu, koulutukset ja tosipaljon paperihommia.
  -Ajatteletko,että Rotary on hyvä järjestö, miksi? Ehdottomasti. Rotarin jäsenet eivät saa rahaa meidän asioiden hoitamisesta, joten ovat aidosti kiinnostuneita, auttaa ja ovat tosi mukavia. Jännittäväksi Rotarit myös tekevät vaihtovuoden, koska ei voi olla ihan varma minne sitä loppujen lopuksi päätyy.
  -Koetko olevasi osa hostperheitäsi? Omalla tavallani. Minulla on oma paikkani hostperheissäni, mikä on aina ollut hyvä juttu. Ei se oma perhe ole, mutten koskaan ole ollut ulkopuolinenkaan.
  -Onko siellä tullut vastaan mitään ongelmia? Vain pieniä ja aina niistä on selvitty!
  -Kaduttaako vaihtoon lähtö? Ei ollenkaan!

  -Mitä muita maavaihtoehtoja sulla oli? 1.Australia 2 .Kanada 3. USA :)
  -Suostuivatko porukat helposti päästämään sut vaihtoon? Kyllä se aika helposti kävi. Äitin mielestä Australia oli tosin vähän turhan kaukana :D
  -Ootko saanu paljon paikallisia kavereita? Oon saanu!!
  -Mitä odotat eniten suomeen palaamisessasi? Perhettä, kotia ja kavereita:)
  -Ikävöitkö suomesta jotain (muuta kuin ihmisiä, esim. Ruisleipä, talvi..)? Välillä tulee tosi hassuja asioita ikävä esim. bussilla kulkemista, kahviloita koulun jälkeen ja talvea myös:)
  -Oletko innoissasi suomeen palaamisesta? Oon tosi hämilläni siitä, että vuosi on niin pian ohi! Se on samalla tosi kiva tulla kotiin, mutta silti tosi haikeeta ja surullista.
  -Mikä oli vaihtarivuodessa tähän mennessä parasta?entä kamalinta? Tää on tosi hankala kysymys. Parasta on ehkä ollu kaikki uuden näkeminen, matkustelu ja uudet kaverit. En osaa sanoa mikä on ollut kamalinta. Ehkä jotkut yksittäiset hetket millon ei oo tiennyt mitä tehdä ja miksi.
  - Onko rotary toiminu hyvin, ootko tyytyväinen? Ehdottomasti! 
  - Mitä matkoi rotary järjestää ausseissa? Se on tosi piirikohtasta ja riippuu ihan hirveesti, missä päin on. Jokasilla piireillä on kumminkin Kolmen viikon safari ja orientaatioleirit!
  - miks just rotary järjestönä? Sanoinki tuolla ylempänä, että en oikeen miettinyt edes muita vaihtoehtoja!
  - Kolme maata jossa haluisit käydä? Brasilia, Hongkong ja USA
  - Onko sun hostperheet näyttäny sulle paikkoi ja vieny uusii paikkoihin? On! Oon päässy matkustelemaan näitten kanssa tosi paljon ja täällä vienyt paikkoihin myös!

  - Millanen oli sun eka koulupäivä jännittikö, kattoks ihmiset sillee et öö kuka toi on vai tuliks ne juttelee? Mun eka koulupäivä oli pelottava! Jännitti ihan hirveesti ja kaikki katto mua ihmeissää ja en tienny yhtää miten päin olla :D Olin ihan eksyksissä ja olin ainut ketä oli pukenut koulupukuun kuuluvat rumat shortsit ja jalassa mulla oli lenkkarit :D Onneks nää mun kaverit pelasti mut heti vaikken kauheesti tajunnu mitään mitä ne sano :D
  - Suositteletko Ausseja muille? Suosittelen!
  - Onks sul tullu sellast oloo koskaa ettet jaksa enää olla siellä? Entä ettet haluis sieltä ollenkaa pois? Kummatkin olotilat on hetkellisesti käyty läpi! 
  - Mitä veit tuliaiseksi? Vein Suomalaisia keittokirjoja, mutta kirjotettu tietty enkuks ja salmiakkia ja muumipyyhkeitä ja marimekko servettejä:)
  - Millainen oli sun eka ilta ekassa hostperheessä? Uskaltauduitko heti niiden puuhii mukaan vai mitä teit? Se oli aika myöhä kun saavuin tänne ni syötiin oikeestaa vaa ja ne näytti mulle paikat ja sitten meninki nukkumaa. Mun hostit oli mulle tosi ystävällisiä ja niitten luo oli helppo muuttaa ensiksi. Hitaasti mutta varmasti siinä sitten tutustuttiin, vaikka se ensin aika jännää olikin.
  - Oliko sun englanti jo vahvaa sinne mennessä? Ootko kehittynyt lisää? Se oli oikeestaan hauska, koska luulin, että mun enkku oli parempi mitä se sitte loppuje lopuks oli :D Olin aika surkee ku tulin. Lukeminen ja kirjottaminen enkuks on niin eri asia ku puhuminen, mutta nyt oon kehittyny jo tosi paljon! Ei tarvi pyytää toistamaan asioita ja muutkin ymmärtää mua :D
  - Mitä te teitte siel Singaporessa sillon ku oli se orientaatio? Ketä kaikkii siel oli, oliko vaa suomalaiset vaihtarit ketkä oli menossa NZ tai Australiaa, vai oliko siel muistaki maist vaihtateita? Kerro vähä: Mitä ohjelmaa, kuin kauan olitte yms. Mentiin Singaporeen siis just Suomesta Aussi ja NZ vaihtareiden kanssa (tosin meillä oli siellä vaan yks NZ vaihtari!) Siellä oli me vaihtarit ja meijän Suomen maavastaavat! Kierreltiin paikkoja, tutustuttiin toisiimme ja muutama "koulutustilaisuuskin" meillä oli. Muut oli siellä neljä päivää ja mä olin viis, koska mulla ei lentoja lähteny samana päivänä kun muilla! Oli tosi kiva ja muutenkin helpompi oli lähteä kun lähdettiin kaikki yhdessä.
  - Pelottaako sua takaisin suomeen tulo? Jos pelottaa, miksi? Ei pelota, kyllä se täällä on pelottavampaa kun kotona Suomessa :)
  - Edelliseen kysymykseen liittyen, pelottaako perheen tai kavereitten vastaanotto? Ei :) En usko, että mikään suuri asia on juurikaan muuttunut!
  - Miks just Australia, ja ootko katunu päätöstä vai oisko voinu olla joku muu maa/maanosa? Halusin lähteä lämpimään ja oppia lisää enkkua! En oo katunut, mutta jos lähtisin uudestaan saattaisin kokeilla jotain "hurjempaa" kuten Brasiliaa:)

  - Missä jatkat koulua kun tuut takaisin Suomeen? Onko sulla muita kavereita siinä koulussa, johon meinaat mennä palattuasi Suomeen? En tiedä vielä:)
  - Onko ollu ikävä Suomea? Kyllä aina välillä:)
  - Onko tuntunu, että vuosi oli liian pitkä aika olla poissa? Vai kenties liian lyhyt? Miksi? Vuosi on oikeestaan tosi lyhyt aika vaikka pitkä samaan aikaan. Tosi nopeesti mulla on aika mennyt.
  - Ketä / mitä kaipaat Suomesta eniten? Perhettä eniten ja ystäviä tietysti:)
  - Ketä / mitä tuut kaipaamaan Australiasta eniten, kun palaat takaisin Suomeen? Varmaan lämpöä, näitä hostperheitä ja kavereita. Sitä että kaikki on uutta ja ihmeellistä
   -Ku on lukenu näitä postauksia ja kattonu kuvia, ni tosi useissa esiintyy ihmiset ilman meikkiä. Onko Ausseissa tämmönen yleinen ulkonäön perään kattominen vähempää kuin Suomessa? Jos on, niin onko helpompi olla tällaisten ihmisten kanssa (Suomessahan monen tytön melkein täytyy meikata yms. sopeutuakseen massaan, onko Ausseissa massaan sekottumisen tarve / pelko?) ja, onko ihmiset sosiaalisempia/avoimempia/ystävällisempiä kuin Suomessa? Muita eroavaisuuksia suomalaisten ja aussien välillä? Mun mielestä meikkaaminen ja laittautuminen riippuu tosi paljon henkilöstä ihan missä maassa tahansa. Ajattelen, ettei meidän iässä massaan sopeutumisen tarve näy meikkaamisella, mutta tosin nuoremmassa iässä kyllä ja täällä se on ihan samalla tavalla! Tosin, kaupungeissa täällä meikataan enemmän kun maalla, mutta kauheita meikkivoiteita ei täällä kannata kenenkään pitää kuuman sään takia. Ihmiset on avoimempia kun Suomessa ja puhuu vieraille helpommin, mutta ei siinä niin suurta eroa ole kun aluksi ajattelin! 
  -Onksul ollu ikävä Nellaa koska se on nii kiva? :) Kerra oli vahingos!
  -inhottavin ruoka mitä oot ausseissa syöny? En tiiä, rakastan aussiruokaa :D
  -ootko nähny kaikkia eksoottisia eläimiä? Oon jonkun verran! 
  -onko siellä kaikilla rannoilla turkoosia vettä ja valkosta hiekkaa? Melkeimpä! on täällä kallioitakin kyllä :D
  -muistatko mitkä oli ensimmäiset fiilikset ku ausseihin saavuit? mitä odotit/pelkäsit eniten? Muistan kun saavuin Darwiniin ja jouduin lentokentällä johkin pelottavaan takahuoneeseen kun mulla oli laukussa näkkäriä :DD Pelotti kyllä, enkä tiennyt yhtään kuka mua siellä oli vastassa! Oli tosi jännää mutta olin tosi innoissani.
  -onko siellä jotain tiettyjä ''muotivillityksiä'' miten nuoret esim pukeutuu tai kuuntelee jtn tiettyä musaa? On :D tytöt käyttää korkeavyötäröisiä hameita ja napapaitoja nilkkureitten kanssa. Välillä tuntuu myös että kaikki maailman värit koitetaan pistää samaan asuun :D Musiikissa ei oo kauheesti eroa! 
  -mitä odotat eniten tulevalta kesältä suomessa? Ensiksi perheen ja kavereitten näkemistä. Konffaa keuruulla ja mahdollista matkaa Pariisiin veljeni kanssa!
  -ketä oot ikävöiny suomessa? Perhettä ja kavereita :)
  Millainen äiti sulla on? Tykkäätkö? Ootko miettiny, että taidat tuntea nää kaikki kaverit, jotka odottaa sua kovasti jo tänne Suomeen? Ihana,kaunis,paras ja höpsö <3 haha oon :)
  Ketä on sun mielest sun paras veli? Hmmm. ehkä Teme?
  - ootko muuttunut vaihtariaikana - millä tavalla? Must on tullu paljon suvaitsevaisempi, rohkeempi ja sosiaalisempi! Perusluonne sama!
  - Onks siellä hyvännäkösii poikii vai onks suomessa söpömpii? Emmää tiiä :D
  - oliko vuosi sellanen ku odotit ja jos ei niin mikä oli erilaista kun osasit odottaa? En oikeen uskaltanut odottaa mitään. Lähin oikeestaan aika lailla ajattelematta, enkä halunnut asettaa odotuksia.
  - meekkö kesätöihin ? Minne? En usko, varmaan samassa paikassa käyn pari kertaa viikossa kun ennenkin:)
  - milloin sulla on ollut eniten koti-ikävä? Ja mikä siihen auttaa? Jouluna, olin superkateellinen että mun perheellä on joulu vaikken ollut siellä. Siihen auttaa ikävän kertominen niille ketä on ikävä ja nukkumaan meno!
  - onko just nyt hyvä tulla kotiin vai harmittaako että vuosi on loppumassa? Molemmat!
  - Miks meet itätimoriin???? Se on osa meijän piiriä ja meillä on siellä Rotary-konferenssi!
  Moikkuli moi mitä kuuluu? No moikka ja hyvää kyllä :D
  Mitä mieltä olet Lähi-idän tiukasta tilanteesta? Välillä pistää vähän varpaita kutittamaan!
  Oletko enemmän ruohonleikkuri vai mopoauto? Mopoauto
  Entä minkä väriset ovat varpaankyntesi tällä hetkellä? Tumman liilat!

  Kiitti kysymyksistä tätä oli just hauska tehä!! Poistin parit kysymykset mihin en kokenut tarvetta vastata!! Tästä tuli nyt tosi pitkä, mut en halunnu pistää kahteenkaan osaan!

9 kommenttia:

 1. voi ku ihana postaus emmi! :)

  VastaaPoista
 2. "Ailahteleva, tunteellinen, kilpailuhenkinen..." Emmi mul tuli just iha vahingos sua kerra ikävä :'DD<3 JA KIITTI TOST KUVAST! Mä niin nään ku oot myhäilly yksinäs sitä et JOO laitetaa Nellast hasu kuva! :::D Mä kostan;)

  VastaaPoista
 3. Voi kun olet rakas<3. Olipa kiva, kun jaksoit vastata kaikille. Kun katson kavereitasi, tulee aina ikävä sinua. Onneksi olet pian täällä. Ikimuistoisia ja mielenkiintoisia viikkoja sulle vielä tälle keväälle. Kun luin tätä postausta, minusta tuntui, ettemme olleet turhaan sinua maailmalle lähettäneet. Nyt vielä yksi pyyntö: "Ei poikakavereita eikä kulkukoiria" . Tähän asti toive on toteutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aww<3 haha joo ei hätää!! :DD

   Poista
 4. vähän kaunis toi sun hiusten/kasvojen profiilin esittely kuva:D siis oikeesti tosi kaunis! oot ihqutin ja mul on niin ikävä sua <3 rakkain terveisin ida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha mun oli ensi tarkotus ottaa kuvat tost uudest urheilutakist mut sit se vaihtu..:DD mulki o ikävä<3

   Poista
 5. Voi Emmi:3 Ihania kuvia:3 Sofian kanssa ikävöidään sua täällä:DD Pakko on möntää et tosi kova ikävä vaikka ei niin tunnetakkaan:DD


  T. Lotta ja Sofia-siskos:)

  VastaaPoista