11.3.2013

Nhulunbuy

En oo kauheesti kertonu tästä mun "kotikaupungista" ni aattelin et voisin nyt kertoo siitä vähän tarkemmin. Saa rohkeesti kysyäkin jotain, jos en oo jostai asiasta huomannu mainita.
Tää mun kylä on siis Darwinista 1000 kilometriä itään, eli suunnilleen tuolla missä lukee Cape Arnhem. Nhulunbuy eli "Gove" on neljänneks isoin kaupunki täällä pohjosterritoriossa, mutta silti vaan 3500 asukasta.
Tää on alunperin pelkkää aboriginaalien aluetta ja valkoset on ostanu ittensä tänne. Vieläkin aboriginaalit omistaa tän alueen ja muunmuassa kulkemiseen, rannoille ja pienempiin kyliin tarvitaan kulkuluvat.
Täällä koko pohjosterritoriossa asuu vaan yks prosentti koko australian väestöstä eli kovin tyhjää on, eikä tonne huvikseen lähetä ajelemaan. Ajaminen muutenkin varsinkin sadekaudella on tosi vaarallista ja jo 7km päästä keskustasta ei löydy enää puhelinyhteyttä. Puhveleita ja krokotiilejä saa myös varoa.
Nää aboriginaalit täällä asuu ihan niinkun sata vuotta sittenkin eli enimmäkseen puitten alla. Niille annetaan kuukausirahaa ja niille annetaan asunnot yms mut niille oma kulttuuri on niille tärkeempi ja siksi valkosten ja mustien on täällä välillä vaikea tulla toimeen.
Näitten aboriginaalien kulttuuri näkyy täällä tosi vahvasti ja ehkä enimmäkseen niitten taideteoksissa. Ne on tosi taitavia maalaajia ja monet niistä tienaa elantonsa maalaamalla tauluja ja tekemällä mattoja. Niille perhe on tosi tärkeä ja kuolleiden ihmisten nimeä ei saa mainita. Myös jokaisella heimolla on oma kieli ja oma "toteemieläin".
Kuvat ei oo mun ottamia :)

2 kommenttia:

  1. Mua aina naurattaa noi puhvelit ja krokotiilit xd joko oot nähny niit villin siel??

    VastaaPoista
  2. haha ne on kyl hauskoi:p oooon mä! :)

    VastaaPoista